dimarts, 27 de maig del 2014

Quina documentació necessites per posar la teva casa en venda

Quan uns propietaris decideixen posar el seu immoble en venda no només es tracta de fer un reportatge fotogràfic, també cal tindre en ordre una sèrie de documents que ens permetran posar a la venda aquest immoble sota la legalitat vigent.
Un dels últims requisits que s'han establert legalment com a obligatoris és la possessió del certificat d'eficiència energètica, sense aquest i altres documents no serà possible posar en venda de forma legal la nostra vivenda.

A continuació us detallem la documentació necessària per tal que una agència immobiliària pugui anunciar i vendre el vostre immoble:

· Nota d'encàrrec amb multi-exclusiva
Amb aquest document els propietaris autoritzen de forma expressa a l'agència a encarregar-se'n de la venda del seu immoble per un període de temps determinat. Aquest és el primer dels documents imprescindibles per començar a treballar.

· D.N.I dels propietaris
Aquest document s'escaneja i s'adjunta a la fitxa de l'immoble.

· Còpia de l'escriptura vigent de l'immoble.
L'escriptura és un document obligatori ja que demostra que la propietat en qüestió pertany als clients que encarreguen la seva venda. També serveix per extreure i comprovar dades de l'immoble que són de gran utilitat pel procés de venda.

· Cèdula d'habitabilitat.
Aquesta cèdula també és un document obligatori. Moltes vegades aquesta cèdula està caducada ja que si no es canvia de propietaris no és necessària la seva renovació. Per tant, és un document que en cas de voler vendre haurem de tindre al dia.

· Certificat d'eficiència energètica.
Des de fa uns mesos aquest certificat és de caire obligatori. Es necessita per posar a la venda ja que cap immoble es pot anunciar sense aquest certificat.
L'expedeix un tècnic autoritzat i analitza l'eficiència energètica del nostre immoble.

· Últim rebut de l'IBI
Ens serveix per comprovar si la vivenda està al dia de pagament i també ens serveix per disposar de la referència cadastral en cas de necessitar-la.

Amb aquesta documentació la nostra agència podrà iniciar el procés de venda del seu immoble començant pel procés de màrqueting pel que passen tots els nostres immobles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada